Истеривач Ђавола: Верник

Истеривач Ђавола: Верник


09 - 11. октобар 2023.

20.00


 


Ове јесени биће тачно 50 година од када је најстрашнији хорор филм у историји био приказан на великом платну и шокирао публику широм света. Овог октобра, отвара се ново поглавље. Блумхаус и редитељ Дејвид Гордон Грин, који су разбили статус qуо васкрсавањем франшизе Ноћ вештица, представљају нам филм ИСТЕРИВАЧ ЂАВОЛА – ВЕРНИК.
Од када му је трудна супруга страдала у земљотресу на Хаитију пре 12 година, Виктор Филдинг (добитник Тонија и номинован за Оскара, Лесли Одом Џуниор) сам одгаја њихову ћерку Анџелу (Лидија Џует).
Али, Анџела и њена другарица Кетрин (Оливија Маркум), нестају у шуми и враћају се после три дана, без икаквог сећања шта им се догодило. То покреће низ догађаја који ће приморати Виктора да се суочи са основним нивоом зла и да, у свом страху и очају, потражи једину живу особу која је, некада раније, сведочила нечему сличном, Крис Макнил.
По први пут од 1973. године, добитница Оскара, Елен Берстин, репризира своју култну улогу Крис Макнил, глумице коју је заувек променило оно што се догодило њеној ћерки Риган, пет деценија раније.
Када је, заснован на бестселеру Вилијама Питера Блатија, филм Истеривач ђавола приказан, заувек је променио савремену културу, оборио све рекорде на благајнама и добио десет номинација за Оскара, поставши први хорор икада номинован у категорији за најбољи филм.

Трајање (мин): 111
Режисер: David Gordon Green
Улоге: Leslie Odom, Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles
Жанр: Хорор

 

Контакт

Адреса
Цара Лазара 85, 26220 Ковин


Телефон
013/742-310; 013/742-592


Е-пошта
kulturakovin@gmail.com

 

Најава

Фото-видео вести

Издвајамо