Опенхајмер

Опенхајмер


10 - 12. август 2023.

20.00


 


По сценарију и у режији Кристофера Нолана, ОПЕНХАЈМЕР је епски трилер сниман IMAX®  технологијом, који публику уводи у парадоксални живот једног загонетног човека. Како би спасао свет, мораће да ризикује његово уништење.

У улози Џеја Роберта Опенхајмера гледаћемо Килијана Марфија, док Емили Блант тумачи лик његове супруге, биолога и ботаничарке Кетрин Кити Опенхајмер. Добитник Оскара, Мет Дејмон, глуми генерала Лезлија Гроувса Џуниора, директора пројекта Менхетн, док је Роберт Дауни Џуниор у улози Луиса Страуса, оснивача Америчког комитета за атомску енергију.

Номинована за Оскара, Флоренс Пју глуми психијатра Џин Тетлок, Бени Сафди игра теоретичара физике Едварда Телера, Мајкл Ангарано глуми Роберта Сербера, А Џош Хартнет пионира америчке нуклеарне науке, Ернеста Лоренса.

У филму ОПЕНХАЈМЕР такође глуми и добитник Оскара Рами Малек, као и осам пута номинован за Оскара глумац, сценариста, продуцент и редитељ Кенет Брана, који је раније сарађивао са Ноланом.

Радња филма заснована је на књизи која је освојила Пулицерову награду, Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Џеја Роберта Опенхајмера коју су написали Каи Берд и покојни Мартин Џеј Шервин. Продуценти су Ема Томас, Чарлс Ровен из Атлас Ентертејнмента и Кристофер Нолан.

ОПЕНХАЈМЕР је сниман комбинацијом 65mm IMAX®  и 65mm траке великог формата, укључујући, по први пут икада, IMAX® црно-белу дигиталну фотографију.

Трајање (мин): 180
Режисер: Christopher Nolan
Улоге: Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey, Jr.
Жанр: Биографски, Трилер

 

Контакт

Адреса
Цара Лазара 85, 26220 Ковин


Телефон
013/742-310; 013/742-592


Е-пошта
kulturakovin@gmail.com

 

Најава

Фото вести

Издвајамо