Солистички концерт Тијане Стаменковић

Солистички концерт Тијане Стаменковић


17. април 2023.

20.00

Улаз слободан.


Млада и изузетно талентована и перспективна певачица традиционалне музике, Тијана Стаменковић, први солистички концерт одржаће у Ковину, другог дана Ускрса, 17. априла. Пратиће је велики оркестар одабраних извођача (фрула, гајде, тарабука...), под вођством изванредног корепетитора и хармоникаша, Павла Убовића.

Тијана Стаменковић рођена је 2003. године у Панчеву. Музику је заволела под утицајем оца који свира више инструмената. У 7-ој години живота отворила је концерт “Абрашевића“ свирајући фрулу, потом је научила да свира и виолину. По завршетку Средње музичке школе "Мокрањац", одсек за традиционално певање и свирање, започела је студије музичке продукције.

Више пута је учествовала на такмичењима етно певања. Победила је на општинском такмичењу, пласирала се на зонско такмичење, да би учествовала на ревијалном фестивалу етно певања у Врбасу. На републичком такмичењу ученика музичких школа Србије одржаном у Београду 2022. године осваја 1. награду и назив Лауреат у категорији српско традиционално певање.

 

PLAKATTIJANA 

Контакт

Адреса
Цара Лазара 85, 26220 Ковин


Телефон
013/742-310; 013/742-592


Е-пошта
kulturakovin@gmail.com

 

Најава

Фото вести

Издвајамо