Filmski program
Una
Grozan ja 3 (3D)
Illumination, koji je publici doneo „Grozan ja“ i najveće animirane hitove 2013. i 2015, „Grozan ja 2“ i „Malce“, nastavlja avanture Grua, Lusi, njihovih predivnih ćerkica - Margo, Edit i Agnes - i Malaca u filmu „Grozan ja 3“. Nakon što je otpušten iz Lige protiv zlikovaca, zbog neuspeha da uhvati poslednjeg lošeg momka koji je pripretio celom čovečanstvu, Gru ulazi u veliku krizu identiteta. Ali kada se misteriozni stranac pojavi kako bi obavestio Grua da ima davno izgubljenog brata blizanca - koji očajnički želi da krene stopama svog brata Grua - nekadašnji super negativac će ponovo otkriti kako je dobro biti loš. Nebojša Dugalić (Stiv Karel) ne samo da nam ponovo na fantastičan način dočarava Grua, ovaj put ga zatičemo i u drugoj ulozi - Drua, Gruovog davno izgubljenog brata blizanca. Mina Lazarević (Kristen Vig) vraća nam se kao super špijun Lusi, dok je u ulozi novog glavnog negativca Baltazara Breta, bivše zvezde programa za decu, koji je postao opsednut zlim TV likom koga je igrao 80-ih, Žika Milenković (Trej Parker). Gruov najimpresivniji protivnik do sada, Bret je odlučan da pokori Holivud…i svakoga ko mu se nađe na putu.
Datum: 22 - 24/06

Vreme: 20h
Dron
Profesionalni pilot drona i porodični čovek, Nil posvetio je karijeru vođenju tajnih smrtonosnih misija u inostranstvu, kojima je upravljao iz svog doma udobno zavaljen u fotelju. Ostatak dana provodio je sa sinom i suprugom, koji nisu znali za njegov opasan hobi. Sve dok se nije našao u neobranom grožđu. Jedna od žrtava njegovih misija, pakistanski biznismen Imir Šau ubeđen je da je Nil odgovoran za ubistvo njegove žene i sina, i sprema mu krvavu osvetu. Nil se konačno mora suočiti sa posledicama svojih postupaka. Sukob je neizbežan.
Datum: 31/07 - 03/08

Vreme: 20h
Dalida
Dužina trajanja filma: 90 min.
Država/Godina: USA/2017
Žanr:  animirani, komedija
Glumci:
Režiser: Pierre Coffin & Kyle Balda
Gore na vrh
Pre 15 godina, Una je pobegla sa starijim muškarcem, Rejem, zbog čega je on uhapšen i osuđen na zatvor. Kada vidi njegovu fotografiju u časopisu, Una ga pronalazi i dolazi na njegovo radno mesto. Njen dolazak preti da uništi Rejev novi život i njenu psihičku stabilnost.
Dužina trajanja filma: 94 min.
Država/Godina: GBR/2016
Žanr: drama
Glumci: Rooney Mara, Ben
           Mendelsohn, Riz Ahmed
Režija: Benedict Andrews
Datum: 17/07 - 19/07
  
Vreme: 20h
Film je zasnovan na životnoj priči ikone popularne muzike Dalide, koja se proslavila tokom 1950-ih, da bi tokom karijere duge tri decenije prodala više od 130 miliona ploča širom sveta. Od njenog rođenja u Kairu, 1933. godine, do prvog nastupa u pariskoj dvorani Olimpija 1965, od braka sa Lisjenom Morisom, preko disko večeri do spiritualnih putovanja u Indiju i globalnog uspeha sa numerom Gigi l’Amoroso 1974, Dalida je intimni portret jedne kompleksne i harizmatične žene, koja je bila ispred svog vremena. Uprkos njenom tragičnom odlasku 1987. godine, Dalidino nasleđe nastavlja da zrači do današnjih dana.
Datum: 07/08 - 10/08

Vreme: 20h
Dužina trajanja filma: 124 min.
Država/Godina: FRA/ITA/2016
Žanr: biografski
Glumci: Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, 
           Jean-Paul Rouve
Režija: Lisa Azuelos
Spajdermen: Povratak kući (3D)
Mladi britanski glumac Tom Holand odlično se snašao u ulozi Pitera Parkera/Spajdermena. Senzacionalni debi u ovoj ulozi ostvario je u hitu „Kapetan Amerika: Građanski rat”, kako ujedno i počinje njegov prvi samostalni film „Spajdermen: Povratak kući“. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživeo sa Osvetnicima, Piter se vraća kući u kojoj živi sa tetkom Mej (Marisa Tomej), gde ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Toni Stark (Robert Dauni Džunior). Piter pokušava da se vrati svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprečavaju misli kako još uvek mora da se dokaže kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to će možda doći i mnogo ranije nego što se Piter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac - Lešinar (Majkl Kiton).
Datum: 19/12 - 24/12

Vreme: 17h
Dužina trajanja filma: 133 min.
Država/Godina: USA/2017
Žanr:  akcija, SciFi
Glumci:  Tom Holland, Marisa Tomei,
            Michael Keaton
Režiser: Jon Watts
Ćale moje bivše
Otac radoholičar odlučuje da poseti svoju ćerku koju dugo nije video. Po dolasku u Los Anđeles, shvata da su ćerka i njen dečko raskinuli i da je ona nestala. Udružuje se sa njenim bivšim i počinje potraga za ćerkom tokom jedne neočekivano lude noći.
Dužina trajanja filma: 86 min.
Država/Godina: USA/2017
Žanr: komedija
Glumci:  J.K. Simmons, Emile Hirsch,
             Analeigh Tipton
Režiser: Gavin Wiesen
Datum: 24/07 - 25/07

Vreme: 20h
Dužina trajanja filma: 91 min.
Država/Godina:  USA/2017
Žanr:  triler
Glumci: Sean Bean, Patrick Sabongui,
            Mary McCormack
Režija: Jason Bourque
CENTAR
ZA KULTURU
KOVIN
3D BIOSKOP
Dužina trajanja filma: 95 min.
Država/Godina: GBR/2017
Žanr:    akcija, triler
Glumci: Connie Nielsen, Tom Felton,
            Gemma Chan
Režija:  Simon West
Datum: 14/08 - 16/08

Vreme: 20h
Straton
Film prati specijalnog agenta Britanske kraljevske mornarice Džona Stratona koji u saradnji sa Irskom obaveštajnom službom otkriva međunarodnu terorističku mrežu. Film je baziran na prvoj od osam novela autora Dankana Falkonera, bivšeg člana britanskih specijalnih jedinica. Dominic Cooper koji igra naslovnu ulogu, nije bio prvi izbor reditelja. On je pred start snimanja zamenio Henrija Cavilla, koji je odustao od uloge u poslednjem trenutku zbog izmena u scenariju koje mu se nisu dopale.
Datum: 21/07

Vreme: 21h

Ponedeljak, 21. avgust

"The Emoji" 15h

"Dunkirk"  19h

"Planeta majmuna  rat"  21h
Datum: 21/07
  
Vreme: 19h